Advies voor ongebakken saucijzenbroodjes

Stap 1:
laat het product volledig ontdooien.
Indien u in de gelegenheid bent het liefst de dag voor het bakken uitzetten op bakplaat en in de koelkast rustig ontdooien. Gaan de snacks harder dan verwacht kan het product ook uitgezet worden en 2-3 uur laten ontdooien in omgevingstemperatuur.

 

Stap 2:
Plaats de ontdooide ongebakken saucijzenbroodjes in een voorverwarmde oven van 180°C. De baktijd bedraagt ongeveer 35 tot 40 minuten, dit om de bladerdeegkorst goed gaar te bakken. 

Tip: Bent u in de gelegenheid om de wasemklep van de oven te bedienen, houdt deze dan het eerste kwartier gesloten voor een mooie feuilleterende bladerdeegkorst. Na deze 15 minuten kan de klep open en ontsnapt waterdamp. 

Stap 3: 
Zodra het broodje een mooie kleur heeft en de korst gaar is kan het saucijzenbroodje uit de oven en kunt u deze presenteren voor uw klanten.

Tip: wij bakken zelf liever iets langer en koeler dan te snel en te warm.

Advies voor ongebakken Ragoutbroodjes

Stap 1:
Belangrijk is dat u dit product direct van uit de vriezer bakt.
Kortom volledig bevroren bakken, anders zal de vulling uitbakken
(de vulling is reeds volledig gegaard).

Plaats het ragoutbroodje op een bakplaat, eventueel met een velletje bakpapier.
Wij hebben deze snacks al gestreken met eigeel, u hoeft enkel nog te bakken.

Stap 2:
Plaats de bevroren ragoutbroodjes in een voorverwarmde oven van 240-250 °C. De baktijd bedraagt ongeveer 14 tot 15 minuten, stuur hier zelf in bij, dit verschilt enorm per oven.
Worden de broodjes te donker? Probeer dan een volgende keer de temperatuur terug te laten zakken naar 230°C nadat u ze in de voor verwarmde oven heeft geplaatst.
Bij te heet of te lang bakken kan de vloeibare vulling ontsnappen uit het broodjes.

Tip: Bent u in de gelegenheid om de wasemklep van de oven te bedienen, houdt deze dan het eerste 10 minuten gesloten voor een mooie feuilleterende bladerdeegkorst. Na deze 10 minuten kan de klep open en ontsnapt waterdamp. 

Stap 3: 
De bovenkant van het ragoutbroodje wordt nooit helemaal egaal bruin, kijk daarom na de baktijd naar de kleur van de buitenrand, het midden blijft lichter van kleur.

Tip:  Door de smeuïge ragoutvulling wordt de bladerdeegkorst niet helemaal gaar, dit is geen probleem.