Advies voor ongebakken saucijzenbroodjes

Stap 1:
laat het product volledig ontdooien.
Indien u in de gelegenheid bent het liefst de dag voor het bakken uitzetten op bakplaat en in de koelkast rustig ontdooien. Gaan de snacks harder dan verwacht kan het product ook uitgezet worden en 2-3 uur laten ontdooien in omgevingstemperatuur.

 

Stap 2:
Plaats de ontdooide ongebakken saucijzenbroodjes in een voorverwarmde oven van 180°C. De baktijd bedraagt ongeveer 35 tot 40 minuten, dit om de bladerdeegkorst goed gaar te bakken. 

Tip: Bent u in de gelegenheid om de wasemklep van de oven te bedienen, houdt deze dan het eerste kwartier gesloten voor een mooie feuilleterende bladerdeegkorst. Na deze 15 minuten kan de klep open en ontsnapt waterdamp. 

Stap 3: 
Zodra het broodje een mooie kleur heeft en de korst gaar is kan het saucijzenbroodje uit de oven en kunt u deze presenteren voor uw klanten.

Tip: wij bakken zelf liever iets langer en koeler dan te snel en te warm.