Kwekkeboom-Patisserie-Historie

Historie

Meer dan honderd jaar geleden, omstreeks 1890, bestond banketbakkerij Kwekkeboom al. Na winkels gehad te hebben aan onder andere het Rapenburg, de Maasstraat en de Damstraat, zijn er vandaag de dag vier winkels. De oudste van deze winkels is de Reguliersbreestraat 36. De producten van Banketbakker Kwekkeboomzijn nog steeds ouderwets lekker en worden zelfs vaak nog met het receptenboek van Opa Kwekkeboom gemaakt. Als basis worden nog steeds eerlijke grondstoffen als echte roomboter, meel, suiker, eieren, slagroom, zuivere amandelmarsepein, amandelspijs en verse vruchten gebruikt. Dat er in de loop der jaren veel veranderd is moge duidelijk zijn. Opa Kwekkeboom heeft de komst van de koelkast en de vriescel nog meegemaakt. En zijn generatie weet nog van de tijd zonder computers en elektrische kassa’s.

Na de oorlog werd de productie weer opgepakt en konden de Amsterdammers weer bij ons terecht. Omdat de grondstoffen schaars waren, moest men wel zijn eigen grondstoffen als suiker, meel en boter meenemen.

Het oude moederbedrijf is tot in de jaren ‘90 ook de hoofd-productie locatie gebleven voor onze banketproducten. Maar het ruimtegebrek, de verkeersdruk en de omslachtige opslag van grondstoffen was een van de redenen om een gedeelte van de productie naar Amsterdam-Noord te verhuizen. Voorheen waren er op vijf verdiepingen van de Reguliersbreestraat banketbakkers aan de slag. Momenteel is de locatie nog steeds in gebruik als winkel en er worden prachtige bruidstaarten, heerlijk roomijs en lekkere chocolade-specialiteiten gemaakt. In 2009 is de gevel van de winkel weer in oude glorie hersteld en zijn de oude glas-in-lood panelen weer terug gezet.

De liefde voor het patisserievak ging over van vader op zoon en vandaag de dag zwaait dan ook nog steeds een echte Kwekkeboom de scepter.

De naam KWEKKEBOOM staat al meer dan 110 jaar voor KWALITEIT!!